maanantai 6. tammikuuta 2014

Bahn.de vihdoinkin englanniksi!

Ihanaa, Euroopan kattavin juna-aikataulujen sivusto Bahn.de pelittää viimein  myös englanniksi. En tarkalleen tiedä, milloin muutos on tullut, mutta suhteeni sivustoon on luotu vuosia sitten jolloin sivu oli ainoastaan saksaksi.

Luotan sivustoon ihan ehdottomasti ja se on ollut aikoinaan todella tärkeä apuväline reissuja suunnitellessa. Sivuston nopsaa tietokantaa on ollut myös hauska testailla mielikuvitusmatkaillen, esimerkiksi äskettäin tsekkasin, että Prahasta Pariisiin pääsee bussin ja junan yhdistelmällä, yhdellä vaihdolla, reilussa 11 tunnissa.

Hmm. Ristiriitainen olo siitä, että halpalennot päihittävät juna- ja bussimatkailun. Junissa ja busseissa on ihan oma tunnelmansa, vaikka pitkäkoipiselle matkat eivät aina olekaan herkkua."Parhaita" paloja - esim. Unkarista Milanon kautta Sveitsiin, Unkarista hi-taas-ti Romaniaan, Tessalonikista Ateenaan 3-kerrossängyn yläritsillä, Prahasta Riikaan kuumeessa - voisi joskus muistellakin...

Pariisista ja Lontoosta blogannut P hoksautti minua omalla blogillaan eilen, että voihan sitä jälkikäteenkin kirjata reissumuistoja. Ja niitä kyllä löytyy - ja valokuvia skannattavaksi..!

Helmikuussa minulla on sentään tulossa yksi kunnon junamatka, Ventimigliasta Roomaan. Bahn.de kertoi, että minun kannattanee valita pe 21.2. klo 19.51 lähtevä junayhteys, joka sisältää yhden vaihdon Genovassa, 52 minuuttia. Sopiva jaloittelutauko siis. Heräilen horroksestani Roomassa lauantaina 22.2. klo 5.55.

Buon giorno Roma!

Mutta nyt syömään hernekeittoa ja sitten lenkille.

***



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!