torstai 6. marraskuuta 2014

Ennen kuin muuttaisin mieleni,

miltei juoksin tietsikalle: alan listaamaan lukemani kirjat.

Ensin idea tuntui ihan pöljälle, kun kilometrejä on takana näinkin paljon ja monet elämää vavahduttaneet tekstit jo luettu. Mutta ei se mitään!

Voin muistella parhaita kirjaelämyksiä,
uppoutua uudelleen entisiin suosikkeihin ja
lukea ihan uusia kirjoja,
saada uusia lemppareita.


Merkkaan kaikki kirjatekstit tänne blogiin tunnisteella kirja - saahan ne listattuakin jos haluaa mutta ehkei.. Lähinnä on ajatus kirjoittaa itselle muistilistaa, pähkin vielä olisiko listamuoto kuitenkin parempi, kun varsinaisia kirja-arvosteluja ei hotsita kirjoittaa. Hmm..

Juuri nyt:

Kieltäytymisen kulttuurihistoria. Luin lokakuussa. Linkkaan arvosteluun, kas tässä. Tykkäsin, aika monipuolinen otos erilaisia kieltäytymisen muotoja. Pääosin miellyttävää, sujuvaa luettavaa. Tämän jälkeen aloitin..

Pimppini on valloillaan. Naisiin kohdistuva seksuaalinen vallankäyttö.

"Naistenpäivänä ilmestynyt "Pimppini on valloillaan - Naisiin kohdistuva seksuaalinen vallankäyttö" on tärkeä teos: se muistuttaa, miten vakavasta tasa-arvo-ongelmasta seksuaalisessa häirinnässä on kyse." Siinäpä se oli sanottu. Pitempi arvostelu.

Lisäksi vasta luin Paul Auster: Talvipäiväkirja. Rakastuin jättimäisiin lauseisiin, katuihin joilla käveltiin, tunteisiin joita elettiin. Sanojen virta toimi minulle. Viileänpuiseva arvostelu.


Lainasin tänään nämä:

Haruki Murakami. Kafka rannalla.
Olen lukenut vasta Norwegian Woodin, en muita Murakamilta. Leffailta tulossa!

Ulla-Lena Lundberg: Jää. Finlandia-voittaja 2012.

Jo Nesbø: Torakat. Kirjastoautossa ei ollut ekaa Harry Hole teosta, ehkä tsekkaan huomenna pääkirjastolta kun en kuitenkaan aloita torakoimaan lähipäivinä. Joo, pitäähän se aloittaa alusta.

Diiva. Hannele Laurin tarina.

Unikirjana nyt:

Klassikkojen klassikko tajunnanvirran saralla...
Virginia Woolf. Aallot.

Aion lukea kokonaan, vaikka alku olikin hieman sitkeää. Sitten heittäydyin sanojen vietäväksi ja käsittelen tekstiä kuin runoja, sanoja ihastellen. Ei tuota enää tuskaa, vaikkei pysykään juonessa mukana. Ehkä seuraava lukukerta hoksauttaa tekstin eri tavalla..? Tosin, juuri nyt epäilen ettei seuraavaa lukukertaa tule.. Köhköh.

Arvostelu. Wow, olipas siellä tajuttu paljon tästä teoksesta! Ja lopussa vielä kiivas väittely mistä kirjassa oli kyse. Köhköh2. No, minun ei onneksi tarvitse todistella kenellekään enää mitään, lähinnä pidän raikkaana saavutuksena jos saan luettua. Kaunista sanojen virtaa.

Päätän kirjallisuusraporttini tänään tähän.

***

ps. Ajatuksena haalia kätösiini ympäristöliikkeen (historian), ympäristökasvatuksen ja ympäristöfilosofian perusteokset. Olihan se jo aikakin innostua niistä.
Esimerkiksi Äänetön kevät. 

Good girl!


***

Kirjalista jatkuu, 25.6.2015 mennessä luettuja:

Varmaan joskus maalis-huhtikuussa jo - 
Paul Auster: Mies pimeässä ja Matkoja kirjoittajankammiossa.
Voin lahjoittaa tuplakirjan eteenpäin, pystyn hieman palaamaan tunnelmiin, mutta ei herätä erityistä lämpöä.

Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet. Tykkäsin, vaikkei Murakamin parasta.
Voisin lukea uudestaan ennen kaverille palautusta, tai sitten en.

Eben Alexander: Totuus taivaasta. Neurokirurgin kuolemanrajakokemus.

Päivi Kannisto: Elämäni nomadina. Kapinaan ja matkakuumeeseen. 

Juuri nyt: Mondo matkaopas - Pariisi.

***








2 kommenttia:

  1. Hehee, kommenttia pukkaa! Voi, olen itsekin haaveillut tuosta kirja-arvioiden listaamisesta tai vähintään luettujen kirjojen! Eihän siihen tartteis laittaa kuin lause tai pari vaikutelmia niin jäis jotain muistijälkeä kun kurkkaa listaa myöhemmin. Olisi myös mielenkiintoista tarkkailla kuinka tiheään jotkut kirjat tulee luettua uudestaan ja mitkä ovat tunnelmat kullakin kerralla. En taida vielä osata siirtyä nettiblogien aikakauteen niin pitäisi varmaan alkaa pitää vaikka vihkoa tästä.

    Kirsi

    VastaaPoista
  2. Heips,

    uskoisin että kannattaa! Oispa juolahtanut mieleen 10-vuotiaana, toisaalta eiköhän sitä lukuelämyksiä tule vastaan jatkossakin. Ja kymmeniä kirjoja pystynee listaamaan, jos miettii elämän varrelta vaikutuksen tehneitä kirjoja. Joten - suosittelen!

    Terveisin laulua tapaillen
    "henkilö jonka ympäriltä vihkot hukkuu, mutta jonka sukunimi kyllä jää mieleen..."

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!