tiistai 4. marraskuuta 2014

Parasta marraskuussa

Okei.

Erilaisia positiivisuushaasteita kiertää arjen työstä väsyneen somekansan haasteena.
Minua ei haasta kukaan, koska olen ärsyttävän positiivinen ja kaikesta kivasta vinkkaava tyyppi Facebookissa. Minut on varmaan piilotettu näkyvistä marraskuun ajaksi..

Okei 2.

Täällä blogissa vallitsee outo, hieman aneeminen tunnelma. Silti jostain tulee myös lukijatilastoja. Henkilökohtaisesti pidän tätä lähes ihmeenä.


Joten. Parasta marraskuussa:


1. Tilastot.

Tilastothan ovat muutenkin mielenkiintoisia, tuli tehtyä viitisen vuotta Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskukselle Tikelle hommia. Opin mielettömän hyvän puhelintyörutiinin, kun jouduin soittelemaan maanviljelijöille kesken kiihkeimmän kylvökauden.

Yksi opeista oli ottaa täsmälleen sama voluumi ja rytmi käyttöön kuin vastaajalla. Äkkinäistä, kiireisen topakkaa vastaajaa ei sieppaa mikään enemmän kuin hiljaisella äänellä varovaisesti juttelevan tilastojen anelijan soitto. Puolestaan tuvan rauhasta arkana vastaava henkilö ei arvosta konekivääritulitusta. Antaa kaappikellon raksuttaa, etsitäänpäs se lomake..

Joo - kyllä se postissa on tullut, ootapa vähän...
No tässä se nyt on, mitäs sinä haluat tietää..?

Yhteistyöllä tuloksiin!


2. Sade.

Aivan tajuton sade eilen. Kastuin likomäräksi. En tajua edelleenkään takkivalintaani. Mutta ei se haittaa, eilinen meni jo. Oli märkä. Mutta sisällä oli lämmintä. Juteltiin ystävän kanssa ja syötiin hyvä lounas. Sen jälkeen tulin kotiin, sauna ja uni maistui harvinaisen makoisalle.

Kun on sade, ei jaksa lähteä hötkyilemään mihinkään ylimääräisiin rientoihin. Kun on sade, voi juoda teetä. Telkkarista pitää muutenkin kattoa leffoja, digiboksi on poksahtamaisillaan tallenettujen ohjelmien määrästä.


3. Kohta on kevät. 

No mikä se seuraava vuodenaika olikaan? Talvi! Ja sen jälkeen on kevät! Mahtavaa!
Tajusin ehkä viisi vuotta sitten, että alan hehkuttaa kevättä hyvissä ajoin.

On nimittäin näitä jouluihmisiä, niin päätin alkaa kevätihmiseksi. Esimerkiksi helmikuussa voi vaihtaa värikkäisiin kevättekstiileihin. Pääsiäinen ja vappu ovat pullollaan väriä, puhumattakaan terassikauden avajaisista.

Moni toukokuu on shokeerannut helteen määrällä, eli luonnon ns. hiirenkorvavaihe on pahimmillaan kestänyt vain päiviä. Kevättä pitää siis hehkuttaa, fiilistellä, intoilla ja odottaa hyvissä ajoin!


Kevät - olen valmis!!!








***


Ps. Parasta marraskuussa  -blogaus sai inspiraation ystäväni Facebook-päivityksestä, jossa hän käveli kotiin sateessa 13 kilometrin matkan. Mahtavaa.


***

2 kommenttia:

  1. Johtuuko tunnelman aneemisuus mielestäsi siitä kun ei satele kommentteja? Olen ainakin itse surkea kommentoimaan vaikka luenkin suht säännöllisesti - vähintään viikon välein käyn kurkkaamassa onko uutta tekstiä, joskus päivittäinkin! Mulla on vain muutama blogi joita luen mutta niitä sitäkin uskollisemmin. Linkkaanpa tähän erään mahtavan urbaanifarmarin blogin (innostuin tilaamaan pari tuon Novellan kirjaakin!) http://ghosttownfarm.wordpress.com/
    Kirsi

    VastaaPoista
  2. Hmm, en usko että se aneemisuuden syy.. Jotenkin tähän blogiin on päässyt "pesiytymään" lievä alakulo osittain sairastelun ja syksyn takia, kummatkaan ei varsinaisesti lempijuttuja. Mutta - terveysrintama nyt ok ja joulu (?) lähestyy, jee.
    Mikähän jee siinä nyt on?
    No ainakin luulisi että tuo mustin vaihe sitten ohi luonnossa ja vuoden kierrossa.

    Minäpä tsekkaan tuon blogin, kiitos!

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!