perjantai 30. toukokuuta 2014

Terkut landelta

Tulin maalle etätöihin ja lomailemaan tiistaina. Täällä on ollut aika ihanaa.

Keskiviikkona käytiin retki äitien mailla, Savon puolella. Oli tosi kaunista. Joka paikka ryöppysi vehreyttä ja Savossa pihat ovat jotenkin runsaammat ja huolettomammat kuin täällä. Peltokanankaali loisti kilpaa auringon kanssa pelloilla ja tienpientareilla, tuomi kukki kauneimmillaan tien vierustoilla valkoisena vaahtona. Mietin miksi täällä onkaan niin kynityn näköistä - tehomaatalousko syynä. Annettaisiin koivujen ja pihlajoiden sekä muiden vehreyttäjien hieman ilakoida...?

Käytiin monessa paikassa missä äitini ja mummini ovat viettäneet lapsuuttaan ja nuoruuttaan. Tavattiin ihmisiä, otettiin valokuvia. Käytiin haudoilla. Oli hieno päivä.

Helatorstaina tein työprojektia joka oli kyllä tosi mieluinen, se liittyi villiyrtteihin. Parhaimmillaan etätyö voi olla mukavaa hommaa!

Perjantaina eli tänään kävin paikkakunnan puutarhalla ja ostin koko kesän kukat ja tomaatit upeista valikoimista. Rahaakin vilahti useampi kymppi mutta tiedän - isolla kirkolla taimet ovat kolmasosan kalliimmat - kolmasosan pienemmät. Siinäpä pontta kerrakseen hankinnoille.

Lisäksi löysin tosi kivan vaaleanvihreän neuletakin. Jos tulee vielä jokunen kolea päivä, toimii hyvin farkkujen kanssa tuoden asuun kesäistä raikkautta. Mun uusi the väri - aqua. Olen haaveillut siitä jo vuosia.

Olkipaalikin hävisi ja löytyi tänään, vettä satoi, koiraa on lenkitetty, saunottu ja katsottu Madonnadokumentti. Ihme hommaa :)

Eilen kävin myös naapurissa, jossa opetettiin tynnyrissä kasvaneelle hevoselle tapoja, tyhjennettiin yksi viinipullo ja parannettiin maailmaa. Uusi kissanpentu on ihana, Kieppi.

Elämä hymyilee, ollaan kesän kynnyksellä.

Kaikki on hyvin.

Ihanaa viikonloppua!


***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!