lauantai 30. toukokuuta 2015

Puutarhan lumoa

Viimeisiä toukokuun päiviä.
Viimeisiä kevään hetkiä.


Puutarha on omasta mielestäni ehkä juuri kauneimmillaan.

Kevätkaihonkukka ja esikot kukkivat,
luonto uhkuu ja puhkuu hiljaista voimaa,
syreenit ovat nupulla.

Mahtavin kukoistus on vielä edessä,
kaikkialla vihertää,
värit ovat vielä

herkät
ja
heleät.


Niin kaunista, niin rauhallista.

Kesä täynnä lupausta edessä.

On saatu paljon sadetta ja ilmat ovat olleet suhteellisen viileät. Kevät on kestänyt ennätyksellisen pitkään. Olen nauttinut täysin siemauksin. Nyt olen kuitenkin valmis kesän tuloon.

En todellakaan ole kaivannut toukokuun helteitä, pidän vaihtelevista säistä. Kaikki sateet ovat luonnolle ja puutarhalle nyt hyväksi.

Sunnuntaina painun palstalle ja todella harvoin pääsee kylvämään niin, että maa on vielä reilusti kostea, mutta myös riittävän lämmin. Nyt näyttää hyvältä. Palstalle tulee taas herneitä, härkäpapua ja muita papuja sekä hieman kukkia. Ehkä isommalle alalle kuin viime vuonna? Jos tilaa riittää.

Haaveilen, että palstakamut ovat aloittaneet palstat niin, että pääsisin itsekin pienellä soirolla ojan / vattupuskan puolelle. En ole ollut viime vuosina palstalla kovin aktiivinen, mutta nyt tuntuu, että aikaa ja inspiraatiota olisi.

Jos käyn yksin palstalla, arvostan sitä, ettei koko ajan tarvitse kälättää - joten ojanreuna antaisi kaivatun etäisyyden innokkaasta naapuripalstan tädistä. Tavallaan tosi tylyä, että palstalle tulee uppoutumaan omiin oloihinsa - mutta hei, asun rivarissa. Kaikki puutarhassa tekemäni on yleisen katseen ja toistuvan, iloisen kommentoinnin kohteena.


"Puutarhahommissa?"

Kyllä.



Aurinkoista viikonloppua!


***


2 kommenttia:

  1. Mun reissun ajoitus oli täydellinen: tulppaanit aloittivat vasta mun tultua takaisin. Hyvää viileyttä siis, ja minäkin olen nyt valmis kesään.

    Mukavaa, että myös palstahommat inspiroivat! Ei se inspiraatio tasaista ole. Multa saat kukansiemeniä pikkupiristykseksi, jos kaipaat.

    VastaaPoista
  2. Ah, kuulostaa ihanalta.

    Tuntuu, että tänä kesänä (ja tänään on vasta viimeinen kevätpäivä, ah!) on sekä aikaa, energiaa että inspiraatiota juuri puutarhan ja palstan suuntaan. Pihalla olen tehnyt perennapenkkien uudistusta sun muuta mylläystä - ehkä enemmän kuin parina viime kesänä yhteensä. Eli jos nykyiset projektit saattelisi loppuun ja siirtyisi ylläpitoon, olen ja olisin jo nykyisellään puutarhakesään 2015 tyytyväinen. Mutta - ehkä vielä jotain pientä kivaa..

    Hieno kesä edessä!

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!