sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Puutarhassa tapahtuu - syreenin siirto

Tänään puuhailin kolmisen tuntia puutarhassa.

Siistin tai oikeastaan leikkasin alas pensashanhikin. Ei suuria odotuksia. Jos se ei ala uusiutumaan kunnolla, heivaan koko hanhikin manan majoille.

Siirsin yhden tummanvioletin kituvan (rungosta vahingoittuneen) syreenin uuteen, hyvään istutuskuoppaan. Toivon, että se innostuu lisääntymään, jotta saisin taimia. Yksi mahdollisuus olisi koittaa myös pistokkaita, mutta annetaanpa luonnolle ensin mahdollisuus.

Syreenin juurelle istuttelin keijunkukkaa. Reunaan aloitin uutta kiveystä. Päätin, että kun esikot ovat kukkineet, jaan niitä topakasti ympäri puutarhaa, myös tämän syreenin alle. Ylipäätään annan syreenien lisääntyä hieman (hallitusti!) ja pyrin täyttämään kaikki syreenien aluspaikat kevään ja alkukesän kukkijoilla. Kaunista. Yksi koiranputkikin kasvaa syreenien välissä ja on kukkiessaan todella sievä, pitsimäinen. Pitääpä koittaa kylvää sitä lisää siemenistä tai siirtää takapihalta paakku, pari.

Vuorenkilven kanssa ollaan hyvissä väleissä. Päätin antaa sille lisämahkut levitä paraatipenkin etupuolelle, jossa on pienehkö laatoitus. Punainen laatta on ihan kiva, mutten voi sietää pystysuuntaista harmaata laattaa. Mieluummin ihastelen vuorenkilpeä, kuin sitä harmaata laattaa. Taktiikkana on ollut jo muutaman vuoden dumpata kaikki oksajätteet, tietyt kitkentäjätteet ja jämämullat vuorenkilpien väliin ja alle. Sinne ne uppoavat mukavasti ja pikkuhiljaa vuorenkilvet (ja meikä) kasvattavat itselleen upouuden "penkin". Cool.

Etupihalta puuttuu havuelementti. En ole aiemmin kaivannut sitä, mutta nyt tuntuu, että se jotenkin tasapainottaisi meininkiä. Tiedän, että lähipuistossa on yksi karannut tuija, joka on hieman vinkuran mallinen.. Mietin, että voisin ihan hyvin istuttaa sen puutarhaan, hmm. Eihän se ota, jollei annakaan. Ja jos tuntuu, ettei tuija sovikaan siihen, vahinko ei ole niin iso?

Hahaa! Josta tulikin mieleeni: saan jossain vaiheessa testata kaverilta isoa, valkoista, pyöreää pörrömattoa olkkariin. Tuli tänään puheeksi. Kesämatoksi olen moista haaveillut itselle. No, nyt voi tsekata koon sekä myös oikean sävyn - ei tarvitse ostaa sikaa säkissä. On oikeasti huima ero, onko matto beigehtävä, luonnonvalkoinen, vitivalkoinen vai vaalean harmaa.. Mietin ehkä vitivalkoista tai luonnonvalkoista, hmm.
Jää nähtäväksi.

Ollaan käyty jo  saunassa, mutta niin vain polttelis pienelle tarkistuskierrokselle puutarhaan.. Ihan pienelle vain..? Hmm. No, ainakin yksi ruukku pitää siirtää sisälle. Jospa siis piipahtaisin..!

Mutta siirretäänpäs sitä ennen puutarhatyöt tiedoksi myös kalenteriin.
->  http://venyttelis.blogspot.fi/2015/04/puutarhapaivakirja-2015.html

Ciao!

***



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!