maanantai 20. tammikuuta 2014

Barcelonan matkavinkit kaverilta..

..ja mitä kirjoja mukaan matkalle?

Kertaus on opintojen äiti - ja selkeyttää ajatuksia.

Helmikuussa lennän siis Alicanteen, jossa pientä pörräystä ja nuuskintaa, josko tästä olisi matkakohteeksi myöhemminkin. Junalla tai bussilla Barcelonaan, jossa kolmisen ehjää päivää. Ihan jees. Tavoitteena paahtaa jalat muusiksi ja toisaalta nauttia olosta, huoneessani on amme!

Kaveri suositteli myös ihanaa kylpylää "vain aikuisille tarkoitettu keidas keskellä Barcelonaa", eläintarhan kupeessa. Paikan nimi on Aire de Barcelona - sinne siis!

Sitten lainaus kaverilta muillekin Barcelonasta kiinnostuneille tiedoksi:

"Jos baareilu kiinnostaa, niin Ravalissa on pienenpieni baari nimeltä Big Bang, Calle Botella 7. Livebändejä tai dj, joka veivaa vinyyliltä soulia yms. Vaikea sen kummemmin suositella mitään, kun Barca on niin totaalinen hengailupaikka, mistä voi löytää mitä vaan."

Kuulostaa hyvältä! Taannoisen nelipäiväisen reissun jälkeen mun strategiana on käydä muutamat kivat paikat ja muuten vain juurikin hengailla ja löytää ihania paikkoja. Ainaski käyn:

*Labyrinttipuistossa (koskapas majapaikan lähellä)
*Güellin puistossa
*Muissa the puistoissa jos aikaa:
http://www.pienimatkaopas.com/barcelona/puistot.html

*Ramblan isossa kauppahallissa ja pienemmillä toreilla kun tulee vastaan
*kamun suositusmestoissa eli the baarissa ja omm kylpylässä 
*toisen kamun agenttina tsekkaamassa pienen designpuodin

No hei ylläri, meikähän kiitää kuin elohopea jo tuolla ohjelmalla ympäri Barcelonaa! No sehän se olikin tavoite, ensin jalat muusiksi ja sitten illalla lötköttelyä kylvyssä. Nizzassa voi sitten laiskotella...!

Mutta ne kirjat? Löytyy vino pino Barcelonan ja Rooman kirjoja, Nizzaakin voisin tietty etukäteen kirjatankata ku enempi oleillut Ezen ja Monacon suunnalla, hmm. Mutta - näillä näkymin ajattelisin että paras hyöty on ottaa mukaan yksi kunnon opus Roomasta, eli Lonely planet. Miksi:

*muut kohteet (Barcelona, Nizza, Ventimiglia) tuttuja ja Alicantessa lyhyt aika
*Rooma reissun lopuksi, eli teos toimii samalla matkalukemisena

Näillä mennään!

***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!