tiistai 7. tammikuuta 2014

Kaunis, lohdullinen matka

Joskus matkan voi tehdä hyvin lähelle.
Niin kävi tänään.

Ystäväni M kutsui minut mukaan Oshon dynaamiseen meditaatioon, jonka vetäjänä oli yhteinen ystävämme R. Meditaatio kesti noin tunnin ja sisälsi neljä erilaista osiota.

1. Ensimmäisessä osiossa otettiin oma tila ja "täristeltiin". Ajatuksena oli saada liike virtaamaan kropassa luonnollisesti. Itse otin homman huojuskelun kannalta, mutta täristelin käsiä aika dynaamisesti. Musiikki oli erittäin inspiroivaa sisältäen karnevaalimaisia ja huilumaisia sävyjä. Näistä poikikin pian ajatus, että olen paratiisilintu sademetsässä, ilman siipiä tosin. Ponnekkaasti vatkasin hiirikäsiäni ja koitin kasvattaa itselleni siipiä. Hetken päästä olinkin ihan hikinen. Muistelin ainoaa sademetsää missä olen ikinä käynyt, Tansanian Kilimanjaron kansallispuiston vehreyttä vuonna 1999.

2. Toisessa osiossa liikuttiin vapaasti ja kuunneltiin itseä - mitä kroppa haluaa tehdä. Musiikki oli samaten aika dynaamista ja hetkittäin sain jopa fiiliksiä New Yorkista. (En ole käynyt.) Tilanne oli erittäin intensiivinen, neljä henkilöä liikkui ympäri salia musiikin inspiroimina ja monenlaiset äänet ja liikkeet täyttivät salin. Tässä vaiheessa meditoijien ja musiikin yhdessä luomasta äänimaailmasta tuli mieleen vasta tv-dokumentissa näkemäni, kaunis ja lohdullinen Mexicon kuolleiden muistojuhla, jossa ihmiset kerääntyivät hautausmaalle polttamaan kynttilöitä ja muistelemaan rakkaita vainajia. Jotenkin ajatus nostatti tunteita pintaan ja liikkeen siivittämänä kropasta puristui pois myös vanhaa kuonaa ja kyyneleitä.

3. Kolmannessa osiossa istuttiin ja kuunneltiin kroppaa.. Käännettiin lopullisesti "aistit sisäänpäin". Se oli kaunista. Koin istuvani hieman vinossa ja ajattelin nojaavani johonkin, kunnes tajusin että hain tukea itsestäni. Itselleni. Sitten vapauduin ja kohottauduin istumaan vahvemmin, suorempaan - kroppa rauhoittui, otti vaatimansa levon ja rauhan.

4. Neljännessä osiossa maattiin ja levättiin. Kolmen osion kokemukset olivat puhdistavia, kauniita ja lohdullisia ja minulle tyypillisesti tietty avautuminen alkoi jo tuottaa uusia ajatuksia ja ideoita. Ideat olivat mielestäni tosi hyviä, liittyen ihmisten kanssa tehtävään työhön, positiivisuuteen ja kosketuksen voimaan.

Meditaatio oli mielettömän hieno elämys, kiitos R joka ohjasit - ja M joka vinkkasit asiasta ja pyysit mukaan.

Ehkä isoimman lahjan annoin kuitenkin minä itselleni, kun uskalsin sukeltaa jonnekin syvemmälle ja päästää joistain raskaista asioista irti.


Kiitos!

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!