keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Joulu Lapissa

Happy New Year!

On jo vuosi 2014, aika rientää omalla vääjäämättömällä painollaan. Seuraavaksi aletaan odottelemaan helmikuista Rivieran reissua, sitten maaliskuun parhaita hiihtokelejä. Sen jälkeen häämöttääkin nurkan takaa kevät! Kaikkea sitä ennen, palataan kuitenkin hetkeksi joulun tunnelmiin.

Facebookia jälkikäteen selaillessa on tajunnut miten mahtava joulu meillä oli Lapissa. Pidin joulun sometaukoa tai oikeastaan - viimeisen somettoman joulun. Ostin kamulta älykännykän johon pitäisi lähteä hommaamaan kortteja kunhan tässä ehtii.

Mutta varsinainen syy joulun ihanuuteen oli oman perheen lisäksi LUMI. Sitä oli 50 cm ja se oli pehmeää, valkoista, puhdasta, kaunista - hattaraa! Suurin osa Suomesta vietti mustaa tai vihreää joulua.


Aatonaattona ajeltiin melkein 500 km ja alkuillasta saavuttiin perille mökille, jossa vanhemmat jo olivat. Otettiin iltapalaa ja pelattiin korttia. Peli on nimeltään papana. Perinteet kunniaan!

Jouluaattona tuotiin joulukuusi pirttiin pienoiseen ja ulkoiltiin, sekä saunottiin. Illalla syötiin hyvin. Ja jaettiin lahjat! Sitten pelattiin korttia, taas. Papanaa. Oli kivaa. Kappas kun maanantaina tärähti pronssia ja voitin murskalukemin tiistain turnauksen.




Joulupäivänä kävin hiihtämässä ja illan huipentumana käytiin porukalla naapurissa laulamassa.

Tapanina tein päivällä puuhommia (erityisesti syttöjä / kiehisiä!) ja keittiöhommia. Illalla istuttiin nuotiolla, juotiin hieman rommia ja laulettiin kaksiäänisesti äitin kanssa. Nuotion jälkeen pelattiin sisällä jälleen korttia, veli voitti tällä kertaa. Yleensä isä voittaa suurimman osan turnauksista, hämmentävää. Minä voitin tällä kertaa kaksi kolmesta. Mutta - siinä vaiheessa kun veli analysoi omaa voittoaan - kaksi aiempaa turnausta olivat mystisesti pyyhkiytyneet hänen muististaan ;)

***

Muutamia tunnelmakuvia polttopuista, joen avannosta joka talvella ainoa veden lähde, metsästä ja nuotiosta.



Jokiveden maku on todella raikas - ei makua ollenkaan.
















Olipa ihana joulu!

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!