torstai 23. tammikuuta 2014

Miten matkablogi toimii matkalla?

Niin, mitenhän se ois?

Ajattelin että otan reissuun mukaan kameran ja kännykän, en läppäriä. En todellakaan läppäriä. Tabletti jos ois, niin se saattais reppuun sujahtaa mutta joku raja nyt tällä kilpavarustelulla. Läppäri ja älykännykkä on mulle huima tekninen harppaus vuoden aikana. Niin, jos tästä nyt kävi ilmi päähäni enteellisesti livahtanut ajatus, että "tablettikin ois ihan näppärä" niin myönnän kaiken. Sen siitä saa kun joulujonottelee Elisan myymälässä, minkä koko ulkoasu on suoraan 1980-luvun scifileffojen kuvastoista. Oijoi,  tekniikka on tullut jäädäkseen ja ihan hyvä niin.

Paitsi että! Eilen tärkeänä napsuttelin valokuvia lumisesta puistosta, ensin kameralla kunnes akku hyytyi ja sitten kännykällä kunnes sen kosketusnäyttö hyytyi. Että eipä kannata ainakaan älykännykän varaan turvallisuuttaan laskea talvisella eräreissulla tms. Hmm, hieman hämmentävää mutta pitää nyt koittaa totutella ajatukseen. Tosin - vastoin ikivanhoja haavekuviani minustahan ei loppujen lopuksi sukeutunut mikään pesunkestävä eräjorma vaan kyllä minä enempi niitä kaupunkiaktiviteetteja olen taipuvainen kehittelemään. (snif)

Paluu raiteelle 1 - matkablogin kohtalo matkalla. Kännykästä ei tee mieli alkaa blogeja naputella, eli sitä ois sitten nettikahviloiden öökköttömien koneiden varassa, hmm. Ja entäs ne kuvat? Oman kameran muistikortin kanssa ei huvita lähteä seikkailemaan kenenkään vieraan koneelle, ehkä korkeintaan serkun koneelle.. mutta  pitikös siihen asentaa joku ohjelma? Ja oliko se cd.llä vai latautuiko ihan itsekseen? Niin ja joissain läppäreissä on se muistikortin lukijakin, no en ole moiseen ihmeeseen tutustunut kuin vissiin töissä joskus.

Yksi syy miksi vartioin muistikorttia niin mustasukkaisesti, on että siellä on mun kuvavarasto, siis kaikki the 6000 lempparikuvaa 5 vuoden ajalta. Kun en oo laittanu niitä pilveen tms - ovat vain pöytäkoneella ja kamerassa.  Hmm.
Sekin vielä, pitäisi tyhjätä radikaalisti muistikorttia ennen reissua.

Ja se varsinainen kysymys, eli blogin päivitys. Saako kameran ja kännykän juttelemaan keskenään? Jos ei kännykältä kuitenkaan jaksa naputella tekstiä, ehkä korkeintaan jotain tunnelmapaloja niin miten niitä kuvia jaksaisi rämpätä? Mutta onhan mulla siellä reissussa aikaa - ja matkoilla olen kärsivällisempi? Saiko jostain netistä poimittua näppärästi niitä öökkkösiä jos päivittäiskin tekstejä nettikahvilasta? Entä jos lisään vaan kuvat myöhemmin? No onko tylsää.. Jospa lataan blogin mobileversion ja laitan kaameita suttukuvia kännykamerasta ja minimaalisia tunnelmapaloja - mihin nyt nakkisormet taipuu..?

Ainaski oon jo huomannu että uusi kännykkä on jo oppinu mun sanoja, ehdottaa jo Hu (huomenna), ehdotti kerran myös He (ehkä heh, sitä en kyllä ole käyttänyt..) ja sitä rataa. pahinta kyllä oli kun se ehdotti kerran "Olipa kiva".. ja seuraavaksi sanaksi kaikista maailman sanoista "baletti". Olin juuri ollut baletissa, eli kaipa se kohta tietää musta kaiken muunkin.. Aika hurjaa.

Euro kirstuun kilahti, sielu Microsoftille vilahti.

***

Eihän tässä pääse puusta pitkään, pitää nyt setviä
a) blogin mobilesovellus, onko näppärä
b) jutteleeko kännykkä ja kamera keskenään - piuhoilla vai avaruudellisesti

ja sitä rataa..  Palaamme asiaan!

Mutta - saattaa olla että kunnon Hemingway tyyliin ensin tulee tekstit öökkösillä tai ilman.. ja sitten kuvakoosteet hieman jälkijunassa. Katsotaan nyt!

Nyt meikkaamaan ja paltsuun, hophop!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!