tiistai 28. tammikuuta 2014

Nizza - how Nice!

Niin! En ole koskaan ollut erityisen lääpällään Nizzaan, johtuisikohan siitä että aina tulee rampattua kaikki samat pääkadut, aukiot ja toki viehättävä vanhakaupunki suloisine kukkatoreineen läpi. En ole koskaan yöpynyt Nizzassa, vaan aina joko Ezessä tai Monacossa, joten Nizza ei ole tullut syvällisesti tutuksi.

Nyt lainasin 5 eri turismos opusta Nizzasta ja jo ekan pienen pläryn perusteella olen aivan ihastuksissani tulevasta Nizzan löytöretkeilystä.

Nizzahan on ranskaksi Nice ja kivaa todellakin on (onko?), että juuri helmikuussa Nizzassa sattuu olemaan isot karnevaalit. Nyt kun muistelen, sama taisi sattua helmikuussa 2002, jolloin onkin viimeinen kerta, kun olen reissaillut "itsekseni" Rivieran suunnalla. Karnevaalien lisäksi isompaa markkinahumua on tarjolla serkku J:n kotimestoilla Mentonissa, jossa vietetään sitrusfestareita. Pitääpä googlailla hieman aikoja ja paikkoja, jotta osuu huudeille oikeina päivinä. Tai voi vältellä niitä, tunnelmasta riippuen  : )

Nizzan karnevaalien sivut: http://www.nicecarnaval.com/en/

Mentonin sitrusfestarien sivut: http://www.fete-du-citron.com/-Lemon-Festival-s-program-.html

Mimosafestaritkin löytyy ja nekin helmikuussa:
http://www.mandelieu.com/going-out-in-mandelieu/events-mandelieu/mimosa-festival/mimosa-festival-programme.php


***

Eniten ehkä kuitenkin odotan sellaista "perusarkea" Nizzassa.

Serkkuni C asuu Nizzan pohjoispuolella, jossa tätini mukaan on lähistöllä kauniita asuinalueita, esim. iltakävelyitä ajatellen.

Pikabongauksella Nizzan opaskirjasta jäi mieleen mm. seuraavia asioita:

*yksi smoothiebaari (ei tunnu yhtään ranskalaiselle jutulle!)
*joitakin ihania luxushuviloita Nizzan liepeillä  joissa avoimet ovet ja upeat puutarhat
*iso kukkula/luontoalue jonne pitää koittaa mennä (minne osunkaan bussilla / kävellen) patikoimaan ja piknikoimaan, sekä valokuvaamaan
*yksi kulttuurikeskus joka tehty teurastamoon ja
*Nizzan the vihannestori loistavasti juuri serkkuni asuinalueen liepeillä  

Ehkä ekat parsat tarjolla - ja ainakin niitä sitrushedelmiä! Lovely!


***

Suoranainen kunnia minulla on Nizzassa tavata Mamia, eli 91-vuotiasta tätini ex-anoppia. Upea nainen, jonka terassilla edelleen odottaa minua 50-vuotias kaktus, jota en varmaan tälläkään kertaa pysty ottamaan mukaan.. Eli hups, nythän se onkin jo yli 60-vuotias. Mutta minulla on suunnitelma! Josko oikeasti tiedustelisin Nizzan arvoisimmalta puutarhalta, voisivatko he ottaa sen arvolahjoituksena kokoelmiinsa? Niin kaktus saisi arvoisensa loppuelämän. Otettakoon huomioon, että tämä kaktus on suoranainen kulturellipersoona, onhan sen parvekkeelta näköala Elton Johnin kesäasunnolle. Eli - kyseessä ei todellakaan ole mikään eilisen teeren poika.

Katsotaan, mikä sen kohtaloksi muodostuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!