maanantai 17. maaliskuuta 2014

Etelän herkkuja - slurps!

Okei!

Reissusta on kulunut pian kuukausi ja hetkittäin olen kyseenalaistanut jälkikäteen blogaamisen mielekkyyttä. Hetkittäin tuntuu, että pääkoppa on täynnä tulevan kesän suunnittelua. Eikä suinkaan huonolla tavalla, mutta niin, että kesäksi suunnitellut "tsäpinät" täyttävät sen osion aivoissa missä pyörivät kiinnostavat jutut. Siinä pyörityksessä yli kuukauden takaiset reissumuistot eivät ylitä inspiskynnystä..? Ihanaa, sain tän asian (aivojeni toimintalogiikan) purettua auki ja selvitettyä myös itselleni!   : )

Mitäs silloin tehdään kun joku juttu ei inspiroi? Laitetaan itselle houkutuslintusia. Tiedän kyllä tasan tarkkaan, mitä ne itselleni ovat. Olen nyt johdattelemassa itseäni terveellisemmän ja niukemman syömisen kulttuuriin ja jonkinlaisena puhdistautumisriittinä ja paastoaikaan laskeutumisena lienee soppeli sauma muistella aikaisempia herkkuja ja nautintoja. Nimimerkillä - ruisleipään ja suolakalaan siirtynyt.

Muistoissa vain - herkuttelua Espanjassa ja Ranskassa.
Italian herkut jätetään jemmaan seuraavaan kertaan.

Laitapa muuten asiaan kuuluva musiikki taustalle, se löytyy tästä Villa Ephrussi de Rothchild -puutarhakohdetta esittelevästä videosta - pääset halutessasi myös piipahtamaan puutarhassa kuvamatkalla. (Jos kestät yhtä blondia.)

Olkaa hyvä!


Kun on nälkäinen, barcelonalaisen lähiön tapastiski tuo pelastuksen. Niin simppeliä, niin herkullista!



Hauska sushipaikka Barcelonassa, pakko testata!



Sushipaikassa olut, neljä ruokalajia ja tee alle kympin. Viimeistä viedään!



En!



Viimeisiä hetkiä Barcelonassa, aurinko hemmotteli matkailijaa ja juttelin pitkään ruotsalaisen naisen kanssa.



Ihastuttavan Mamin herkullisen lounaan alkupalat Nizzassa!



Kallein ateria koko reissulla, Villa Ephrussi de Rothchild - upea puutarhakohde



Silmänruokaa puutarhassa


Ihana pikkukahvila Mentonissa



Mitä tarttui mukaan bussia vaihtaessa Monacossa? Minileivoksia.



Sitruunalla on osuutta asiaan ja oikealla vanha lempparini mille-feuille eli tuhatlehtinen.



Kaupassa oli chileläisiä (pensas)mustikoita! Hämmentävää.


Tässäpä niitä herkkuja nyt sitten oli. Italia meni aika tanakalla pasta- ja pizzapainotuksella, herkkupuolella selvästi Ranskan leivostiskit vaihtuivat gelato- ja toisaalta keksitiskeihin.

Ulkona on upea kevättalven aurinko, hento lumiharso ja pikkupakkanen. Naapuri hakee minut pikapuoliin lenkille. Sitä ennen ajattelin uskaltautua maistamaan uusinta kokeiluani - puneherukkapolentaa tai marjapuuroa oikeastaan. Koitan operoida pakastinta tyhjäksi ennen villiyrttisesonkia.

Mukavaa maanantaita!


***
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!