tiistai 4. maaliskuuta 2014

Helmikuisen lauantain viettoa Alicantessa

Reissumuistelut ovat täten edenneet jo toiseen kokonaiseen reissupäivään eli lauantaihin 8.2.2014. Heräilin toiseen aamuun Alicantessa ja ajatukseni oli lähteä käymään "palmupuutarhassa" eli El Palmeral nimisessä puistossa. Muutin kuitenkin lennosta suunnitelmaa kun toinen lentokentällä tapaamani pariskunta otti yhteyttä ja kutsui minut mukaansa kiertelemään paikallisia markkinoita. Koska reissuni tavoite oli kiertää puutarhakohteita ja toreja/markkinoita, ajattelin että molempi parempi ja sovittiin treffit. Olihan minulla edessä runsaasti puutarhakohteita ja no, Alicanteenhan voi tulla joskus uudestaan.


San Francisco kujalla näinkin psykedeelistä menoa.. Iloa lapsille?

Markkinat oli merkitty karttaan sinisellä "Mercado" ja sovimme treffit lähimpänä rautatieasemaa oleville pikkumarkkinoille Avenida de Aguilera ja Arquitecto Guardinola katujen risteykseen. Paikan päältä löytyi pieni kauppahalli, ulkoa äänekkäitä hedelmien ja vihannesten myyjiä sekä jonkin verran vaate- ja kodintavarakauppiaita. Oli hauska tunne kun tuttu pariskunta häämötti kaukana ihmisvirrassa ja valui vastaan kojujen välistä. Emme tunteneet toisiamme sen paremmin muuta kuin yhteisten kamujen kautta - tässäpä sitä oli oiva sauma tutustella yhteisen markkina- ja tapastelupäivän merkeissä. 

Kiersimme markkinat ja kerrankin jollekin muulle kuin minulle tarttui mukaan muutamia huiveja. Ajattelin itse säästää huiviostot Italian Ventimiglian perjantaimarkkinoille.. Markkinakierroksen jälkeen nautimme kahvit lähipuistossa ja juttelimme pitkään, sitten alkoikin nälkä kurnia, kohti tapaspaikkaa siis.

Oli ylipäätään mukavaa vaellella hetki porukassa -  kun ei vuosien tauon jälkeen ole rutiinia yksin reissaukseen, oman "matkaolotilan" muodostumiseen menee hetki aikaa. Siirtymävaiheeseen nämä treffit passasivat oikein mainiosti.  Tämä ei tarkoita sitä että jotenkin oisin katunut yksin matkaan lähtöä, mutta summa summarum: nämä tapaamiset tulivat hauskana yllärinä ja otin ne ilolla vastaan.






Siinä niitä mansikoita nyt olisi!


Note to myself: seuraavalla kerralla asunto ja kokkauspuuhat.




Kaunis koira tarkkaili markkinaelämää hieman kauempaa.


Alkupalaksi saatiin talon puolesta rapuja ja oliiveja, sitten jatkettiin juustolla - yksi annos riitti mainiosti koko sakille.

Makeita munakoisoja suositeltiin ja hyviä olivatkin -  mutta iso lautasellinen oli hieman liikaa jopa meikäläiselle.

Munakoisoannoksen kohdalla mietittiin jo "Voi ei, meille ois varmaan riittänyt porukalla se yksi peruna-annos.."

Alicantessa kaksi ehjää päivää jäi tietenkin aika lyhyeksi ja tarkoituksella + flunssan takia en kiertänyt kaupunkia totaalisella meiningillä. Ajattelin, että tänne olisi näppärä tulla joskus uudestaankin. Kevät tai syksy olisi mielestäni tänne ihan nappiaikaa, kun jo uintikelit muttei liian kuuma eikä turistiryysistä.  "Tsekkauskeikka" onnistui mainiosti ja pidin Alicantesta. Uskoisin että kaupunki sopii aika monenlaiselle turistille - itsekseen reissaavalle, pariskunnille, perheille, kaveriporukalle. Alicante tarjoaa myös mainiot shoppailumahkut, kärkimestana tietysti Espanjan Stokka eli El Corte Inglés.

Loistava vinkki tältä jälkimmäiseltä pariskunnalta, he viettivät viikon alkupuoliskon uimarannan kupeessa Melia hotellissa, jossa kylpylä - ja loppuajalle olivat vuokranneet asunnon. Good idea, molemmat puolet tulee koettua.

Jobinpostia synttärimatkalaisille: Sitä baarikatua en ollut karttaan merkinnyt, mutta näytänpä kartasta suuntaa kuitenkin. En epäile hetkeäkään, etteikö menomestoja löydy meneville  : )

***

Niin ja se ranta? Ihana hiekkaranta, kaunis ja puhdas. Loppuun muutamia kuvia rannalta.


Porukkaa oli istuskelemassa rannalla.


Ja jutskailemassa, kävelemässä, makoilemassa.






Ninjapinja was here.

Ihana meri!


***


2 kommenttia:

  1. Baarikatu oli ihan meidän asunnon kulmilla ja kolmen euron mojitot olivat oikein maistuvia! :)

    Paljonko muuten maksoi junalippu Barcelonaan? Mekin pohdittiin, että Alicanteen olis helppo lentää toistekin ja junailla sieltä vaikka Madridiin, jonne on n. 100 km lyhyempi matka, mitä Barcelonaan.

    VastaaPoista
  2. Heips, huippua!

    Lippuhan kustansi 55 egeä, ja netissä huhuttiin että etukäteen netistä mahtaisi saada edukkaammin. Kun siirtymisen aikatauluja pähkin niin mulle oli helpompi nappasta lippu täsmätiskiostoksena. Juna oli oikein miellyttävä ja näppärä kokemus. Itsekin tuumin, että Alicante mainio "tukikohta". Pikkukylien kiertely alkoi mietityttää, niin Espanjan kuin Italiankin suhteen.

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!