torstai 13. maaliskuuta 2014

Viimeinen ilta mökillä

Aika mökillä on mennyt nopsaan. Täällä mennään ihmisen tahtiin. Aamulla noustaan, otetaan aamupalaa. Ulkoillaan, syödään, juodaan kahvit. Poltetaan pari pesällistä, että kamppeet kuivuvat. Otetaan päikkärit. Luetaan, touhutaan, oleillaan. Jossain vaiheessa päivä kääntyy illaksi ja sauna lämpiää. Kyllä tähän tottuu.

Puusaunaa, lunta, puhtautta ja hiljaisuutta jää kaipaamaan. Joulun aika mökillä on ollut ihanaa, mutta päivä on lyhyt ja mökin lähialueella kulkeminen jää vähäiseksi. Nyt oli mukavaa, kun joka päivä tuli hiihdettyä, valokuvattua lempikuusia ja montaa muuta kohdetta.

Purotaimen eli tammukka ja harjus eli harri maistuivat makoisille paistettuina, savustettuina, keitossa ja suolakalana. Myös yksi puronieriä ui lautaselle.

Mutta, kaupunki kutsuu ja viikonlopusta onkin tulossa mielenkiintoinen. Kokoustelua, apurahahakemuksen viilausta, paneelikeskustelua. Tositoimiin heti siis!

Olipa kyllä hieno mökkireissu. Tänne useammin jatkossa, ehdottomasti!

Kiitos Konkari ja pikinokka hyvästä seurasta.

***

2 kommenttia:

  1. Hauska tuo "Konkari", aika osuva:) muutenkin tosi eläväistä ja hivenen hupaisaa kieltä, kiva lukea näitä! Suosikkini tämä: "Kokeneempi kahvittelija totesi..." Ja kuulostipa muuten aika täydelliseltä mökkeilyltä. Ehkei enää lumettomuus kotopuolessa masenna!
    Kirsi

    VastaaPoista
  2. Heips, Juu tämän voimalla jaksaa! Mainio reissu oli. Kiitos kehuista, jännä kun kieli saa rauhassa etsiä oman uomansa. Koittaapa siinä sitten myötäillä. Ja ihan erilaista kirjoitella näistä kuin esim. Omista matkamuistoista. Oma persoona keskiössä, ei tavoiteltava mutta hetkittäin väistämätön olotila..
    ps. Muistanpa kun PeHa kehui sun kirjoituksia, että olet lahjakas! Hmm!

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!