tiistai 25. maaliskuuta 2014

Monacon merimuseossa

Kävin "Rivieran" reissulla helmikuussa 2014.

Aloitin matkan Alicantesta Espanjasta, josta junailin itseni Barcelonaan. Barcelonasta lensin Nizzaan joka oli reissuni pääkohde tällä kertaa sukulointihommien takia. Italian puolella piipahdin ihastuttavassa Ventimigliassa ja sieltä matkustin bussilla ja kahdella yöjunalla Roomaan. Helmikuulta on useita reissublogauksia tekstimuodossa, kuvat tipahtelevat tänne pikkuhiljaa jälkijunassa.

Monacossa on paljon nähtävää, yksi lempikohteitani on ns. Merimuseo eli virallisesti Musée océanographique de Monaco: http://fi.wikipedia.org/wiki/Monacon_merimuseo

Valokuvia tuli näpsittyä, tosin kalat olivat aika vauhdikkaita niin tarkkuus ei ole näiden kuvien parasta antia. Mutta - värit!

Olkaapa hyvät.



Ensin huomio meni katukerroksen upeisiin valaisimiin.










Tällä sitä on aikoinaan harjoitettu meritutkimusta!

Korkea tankki, jossa mm. tonnikaloja ja muita isompia lajeja.


Merisiili


Piilossa!














Meren hepolaisia.





Merivuokkoja




Olipa siellä jännää, suosittelen lämpimästi käyntiä. Samalla voi kiertää Monacon vanhaa kaupunkia ja halutessa tutustua ruhtinaan linnaan - kannattaa tsekata milloin on vahdinvaihto, hyvä kuvauskohde!

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös kierros merimuseossa. Ulkona oli tuona päivänä hieman harmaa ilma, mutta jotain värikästä sentään tuli vastaan.







Pihalla törmäsin myös reissun ekaan kameliaan ja akku loppui heti. Auts!


Seuraavaksi pitää tutkailla, tuliko Nizzan karnevaaleista mitään blogauskelpoisia kuvia.

Seuraavaan kertaan eli à la prochaine!

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!