lauantai 15. helmikuuta 2014

Bonjour!

Terkut Monacosta!

Tulin Nizzaan keskiviikkona ja aika on mennyt tosi nopsaan. Torstaina kavelin 8 tuntia ympari Nizzaa, oli kaunis ilma. Kiersin vanhaa kaupunkia, nousin linnoituskukkulalle ja kiertelin satamassa. Soin lounaaksi uunissa kypsennetyn sinisimpukkaspagetin, se oli tosi herkullista. Mieleeni tuli 1995 kesalta kun kavimme Normandiassa naapurini Madeleinen kanssa "kalastamassa" sinisimpukoita. Niita kasvatetaan meressa puupaaluissa ja sato korjataan traktorien kourilla laskuveden aikana. Joitakin simpukoita tippuu aina ja paikallinen vaki tietaa milloin niita saa menna keraamaan. Ihania muistoja!

Vaikka ranskan kieli on aika ruosteessa, ensimmainen reaktio oli torstaina aamulla "ooh, voisin viettaa talvet aina Nizzassa.." Onhan taalla kaunista. On sitrusten aika ja siina kun meilla pihlajoiden aika punertaa pihat; taalla ovat pihat nyt pullollaan mandariineja ja sitruunoita. Myos mimosat kukkivat keltaisena vaahtona ja tuoksuvat ihanalle. Yhtaan magnoliaa en ole nahnyt, muutamia kamelioita mutta vain kukkakauppojen edustalla. Toivottavasti retket puutarhakohteisiin tuovat helpotusta ettei tarvitse Normandiaan asti lahtea.. Siella naihin aikoihin on joka paikka kamelioita ja magnolioita pullollaan. Se naky jaa verkkokalvoille loppuelamaksi.

Eilen eli perjantaina olimme serkkuni ja hanen pikkupoikansa kanssa ruokailemassa serkkuni mummin luona. Poyta oli herkkuja pullollaan. Oljyssa kypsennettya paprikaa, ihanaa kaalisalaattia, tomaatteja, sienia, leipaa. Paaruuaksi lohipastaa, ateriaa hoystettiin shampanjalla ja lopuksi makealla jalkkariviinilla. Tiramisu ja makeat mandariinit paattivat aterian, seka tietysti kahvi ja suklaakeksit. Olipahan serkukset ruuan jalkeen aika ahkyssa joten aterian jalkeen oli hyva idea lahta kayskentelemaan Nizzan kaduille ja englantilaiselle promenadille eli rantakadulle, serkun isa liittyi seuraamme, talla kertaa ilman kolmea koiraa. Meri oli tosi kaunis, pastellisen viilean vaaleansininen. Ihastuttava! Ranskan kieli ja kulttuuri tarttuu, taalla sanat kuten fantastinen ja erinomainen ovat perustavaa laatua olevaa kielenkayttoa ja vahempi ihastelu olisikin suorastaan laimeaa.

Tanaan tulin junalla Monacoon, olemme serkkuni miehen vanhempien luona ja olen tosi tyytyvainen kun paasin paivittamaan blogia. Tama ei tunnu epakohteliaalle koska kaikki kuluttavat aikaa jollain tapaa kun pikkuinen nukkuu. Seurustellaan, luetaan lehtia, katsotaan telkkua ja juodaan viela toinen kupponen kahvia. Jahans, pikkuinenkin taisi jo herata.

Eilen oli alkuillasta 17 lamminta, taydellinen ilma suomalaiselle. Tanaan satelee pikkuisen, saattaa olla etta suuntaan merimuseoon ja sitten onkin porukalla ostosten aika. Ruokahommia taas  ; )

Ciao!

***

2 kommenttia:

  1. Ihana lukea reissustasi! Kuulostaa huippukivalta matkalta tähän asti ja varmasti paljon hauskaa on vielä edessä. Toivottavasti flunssan rippeet jäi Espanjaan ja saat seikkailla loppuloman täysissä voimissa! <3 Tinde

    VastaaPoista
  2. Hei Tinde! Jep onneksi flunssa jai Espanjan haitoiksi, todella taalla tarvii kaikki voimat kun ramppaa ympari Rivieraa :) On ollut huippua.
    Ensi viikolla nahdaan! <3

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!