torstai 6. helmikuuta 2014

Ostoslistalla tänään - Pandan lakupaloja

Lähtöpäivä.

Vointi on kohtalainen. Yö meni pyöriessä ja yskiessä, mutta aamun mieliala oli iloinen ja virkeä.  Eikös ne keuhkosairaat ennenki lähteny lauhempiin ilmanaloihin toipumaan?

Aamukahviakin otin, tosin ei se vielä järin hyvälle maistunut. Loppukahvi meni väärään kurkkuun, kun tsekkasin meileistä että kappas, minut oli tällätty yhden ison tapahtuman markkinointivastaavaksi. Kun vapaaehtoispohjalta totesin voivani väsätä lehdistötiedotetta ja omalta osaltani markkinoivani somessa.

Köh! Että ihan Vastaava. Kakistelin aikani ja meilasin sitten jotta palataan asiaan 25.2. - feel free to contact media sitä ennenkin jos asiaa löytyy. Talkoohommat ok, mutta parinkymmenen yrittäjän elanto (ja siitä vastuussa oleminen) ei ole ihan pikkujuttu. Pesti kuulosti pikkasen turhan vaativalle, ainaki vapaaehtoistyöpohjalta ja huomioiden aikataulut. Vai arastelenko turhaan?

No niin, talkootyötä on kyllä maailma pullollaan. Ei passaa ihan joka paikkaan ilmaiseksi lupautua, pakko välillä kurkata lompakkoakin. Tuohon olen lupautunut, mutta rajatkin löytyy ja aamun meilissä sain asetettua ne ihan tyylikkäästi ja kohteliaasti. Hyvä-hyvä!

Jääkaappi on pullollaan porkkanoita ja jugurttia, en ikinä saa tällä tahdilla syötyä niitä (aamupalaksi yksi porkkana) joten ajattelin pitääkö perustaa porkkanapihvitalkoot. Ajankäytöllisistä syistä suunnittelin tempaista taikinan levynä uuniin, kypsentää ja sitten pakastaa -> sulatuksen jälkeen paloittelu ja paistelu pannulla. Kuulostaa tosi järkevälle teoriassa? Ei hajuakaan onnistuuko, mutta sehän selviää pian jos jaaaaksan alkaa tekemään. Alkaa tehdä - so last season.

Salessa pitää piipahtaa, vien serkun ranskalaiselle iskälle Pandan lakupaloja! Ihanaa! Aina ajatellaan, ettei kukaan muu kuin suomalainen voi tykätä lakusta ja salmiakista. No kyllä niistä joku muukin tykkää. Ja muuten, sekin on outoa, että pullaa ja korvapuustin tapaista kamaa tulee vastaan ympäri maailmaa.. Sitä aina joskus luuli että vain suomalaiset on sen kekannu, hmm..

Niin. Sittenhän meillä kulkee suvussa jonkinlainen sinappimania. Täti sen aikoinaan aloitti, muut lapset lipoivat tikkaria, niin hän söi purkista sinappia. Ei ihme että päätyi Ranskaan. Minäkin rakastan sinappia, ja serkut ovat kehittäneet sinappiteemasta oikein hellittelyn taiteenlajin "You honey-mustard!" Sweet.

Pihalla on nyt 4 astetta pakkasta - ja Nizzassa on ehkä alimmillaan 4 astetta plussaa. Ajattelin että käyn kaupassa oletetuilla reissukamppeilla ja jos tuntuu että tarkenee kohtuudella, niillä voi lähteä reissuun.. Milloin tästäkin tuli näin tieteellistä.. No, joskus vain pitää kipristyä jonkun pikkuasian ympärille pieteetillä. Tällä kertaa se on tämä takkivalinta : )

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!