tiistai 11. helmikuuta 2014

Eat and drink Barcelona

Tanaan oli reipas paiva.

Aiempi aikataulusuunnitelma kylla ryssi, kun eihan tuo labyrinttipuisto ollutkaan auki ihan aamulla, vaan vasta kympilta. Joten jatkoin suoraan keskustaan. Olin paattanyt etta kayn joissain The kohteissa tanaan. Aloitin kauniista katedraalista ja sen katolta, josta oli hienot maisemat yli Barcelonan. Ristikaytavakin loytyi, se on 1300-luvulta ja sen omaperainen tunnelma syntyy palmuista ja hanhista. Hauska vihrea keidas.

Vanha kaupunki on tosi kaunis, talla kertaa en ehka osunut kaikista sympaattisimmille kujille, mutta yhta kaikki - kaunista. Ramblalle ja kauppahallille kavi tieni seuraavaksi ja mangokookosmehun ostoon. Pikkunalkaan hankin kasvispiirakkaa ja silmanruokaostokseksi lahti matkaan muutamia (suklaa)tryffeleita. Kauppahallissa oli aika monenlaisia sienia myynnissa, janna juttu. Ihan tutun nakoisia lajejakin ja eksoottisempia kavereita. Ja mitapa sielta ei nyt ylipaataan loytyisi, pupun raatojakin roikkui yhdella seinalla.

Moni paikka myi tapaksia, yhdessa pistin ihan sattumalta merkille eraan miesmyyjan joka oli ulkonaollisesti ihan Jude Lawn ja Jamie Oliverin risteytys - ei varmaan tuokaan  seikka haitannut kaupankayntia. Jeps. Kasvispiirakan jalkeen ajattelin etta kahviahan sita ihminen kaipaa ja menin yhden symppiksen pariskunnan pikkukahvilaan kauppahallin nurkkaan. Churrojakin eli pikkumunkkeja oli myynnissa, en kaivannut koko lautasellista mutta mies suostui (salaa vaimolta) myymaan 2 kpl, vaimo ei ois ruvennu myymaan osissa. Vaimo oli muutenkin topakkana, olin pyytanyt ostaa ison vesipullon niin jopas se oli jo hetken kuluttua jarjestetty johonkin pois haitoilta. Nopeaa toimintaa. Sita sitten naureskeltiin.

Pikkukahvi ei potkinut riittamiin joten lahdin lompsimaan Ramblaa ylospain ja bongaamaan kahvila Mauria, jota oli kehuttu yhdeksi kaupungin parhaista konditorioista. Parin niukemman ruokailupaivan jalkeen tasta oli nyt selkeesti tulossa herkuttelupaiva. Noh, ostin kahvin ja sitruunapiirakan "limone" seka lopuksi viela oluen (matkin nurkkapoydan miehia). Niinkuin minakin nyt oisin pateva kahvin ja oluen sekakayttaja, jollain oudolla logiikalla tuumin etta tama kuuluu nyt asiaan. Matka jatkui Pedreralle, jonne en mennyt sisalle. Rakennus oli rempassa ja ajattelin etta tuonne kuuluisi menna kesalla - tai jotain. Tsekkasin kuitenkin kaupan jossa oli joitain aika potentiaalisia pienia taidekirjoja. Yksikaan ei kuitenkaan valloittanut sydanta.

Hoksasin etta kaukana haamotti Sagrada Familia, sinne siis lomps. Matkan varrella eteen osui sushipaikka Rikki Rikki - liian hauska nimi, pakko menna kaymaan. Kun ei ollut varsinaista suunnitelmaa ja kello oli jotain puoli 3 tms - ajattelin varmaan etta otan jonkun pikkuannoksen. No niin varmaan, menu oli 9,20 euroa ja sisalsi 4 ruokalajia, seka alkuun esim. oluen ja loppuun teen. Nain tapahtui. Ruoka tuli yhteensa kolmella lautasella ja jokainen annoksista olisi riittanyt pikkuruuaksi. Nyt oli siis selkeasti joku megamattopaiva kyseessa.

Ruuan jalkeen lahdin huojumaan liikenteeseen ja totesin etta juoma- ja ruokakiintio on totaalisen taynna just nyt. Sagrada Familialla oli tietty mahottomasti jengia ja hoksasin etta lahden Nyt tsekkaamaan Hortan (pikkuravintolan tytto kehui) alueen, koska se sattui sopivasti talle metrolinjalle. Mutta eihan siella mitaan niin ihmeellista ollut. Kavin ostamassa viinirypaletertun iltapalaksi ja eikun metroon ja asuntolalle mars.

Jos jotain ideaa oli oluen ja ruuan yhdistamisessa niin ainakin nukutti paikkareilla vietavan makeasti. Ei minusta ole olutturistiksi ja taas kavi perinteiset aikataulujen kanssa, eli 6 tuntia jaksoi kiertaa ja sitten tuli noutaja. Mutta eipa tassa mitaan hataa, viimeinen ilta, huomenna myohainen aamupala, viimein kunnon kierros labyrinttipuistossa ja mahdollisesti lahden vaappumaan rinkan kanssa kohti lentokenttaa.. Ei mulla riita ehka intoa lahtea kierteleen isolle kirkolle rinkan kanssa, ei se niin hauskaa ole. Lentokentalla vois rotvata ajan kanssa ja tsekkailla ihmisia seka kierrella putiikkeja. Yleensa ne ovat aina ilo silmalle.

Barcelona parissa paivassa - paljon tuli nahtya, paljon jai jemmaan seuraaville kerroille.
Olen tyytyvainen.

Kiitos Barcelona!

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos kommentoit!