perjantai 21. helmikuuta 2014

Markkinahommia ja sekoitetut pasmat

Tsadaa!

Ventimiglian markkinat nyt kierretty kertaalleen. Pääpaino tuotteissa on huiveissa ja laukuissa, mutta monenlaista vaatetta, kenkää, keittiötarviketta ja ruokaa löytyy. Sekä pari pakollista "Kaikki euron" kojua.

Huomasin kulkiessani olevani aika pitkä. Välillä tuntuu että paikalliset naiset yltävät minua napaan saakka.. Hmm.

Sen verran pitkäkin kuitenkin taipui, että bongasi sillan kupeesta kiintoisan merkin. Merkissä luki ei enempää eikä vähempää kuin Roma-Santiago. Via Della Costa! Olemme pyhiinvaellusreitillä, Cool! Olisi kiintoisaa tietää kauanko koko matka Roomasta kestää ja moniko sen vuosittain patikoi.

Selvisin markkinoiden ekasta kiekasta ilman hankintoja. Hotlalle tullessa kuljin eilisen pikkukaupan ohi ja hetken mielijohteesta nostin kättä ja huikkasin tätille Buongiornot. Sain vastauksen!

Huiveja bongatessa tunnistin vanhan, kiusallisen ominaisuuden joka näemmä aktivoituu ulkomailla. Hillitynhallitun kissankellonsinisen huivin metsästyksen sijaan katseeni kiinnittyi monivärisiin, jopa psykedeelisiin kuoseihin. Tyyliin - siniset ruusut.. Jopas. Ehkä ulkomailla itsestä paljastuu persoona, joka on värikkäämpi ja rennompi kuin kotopuolessa? Jossa ollessaan ikionnellisesti "monessa mukana" sitä saa suunnilleen puolustella.

Hotlalle palatessa rentouteni koki kolauksen.. Poitsu oli jo täyttä päätä siivoamassa mun huonetta, vaikka piti olla vielä tunti aikaa..? Hups, sinne oli jäänyt kaikki kamat ihan sekaisin, ugh. Nyt ne odottivat minua siisteissä pinoissa. (myös likaiset alusvaatteet)

Enpä jaksanut alkaa piippaamaan italiaksi koska olin sopinut Claudion kanssa että voin jättää rinkan päiväksi mestoille. OK, kamat kasaan, olohuoneeseen Mars ja takas markkinoille tuotapikaa. Sovittiin, että haen kamat viideltä.

Siivoushommat kesken, lähtis alta pois. Markkinat, osa 2.

***

2 kommenttia:

  1. Roomasta Santiago de Compostelaan on matkaa on rapiat 2000 km ja kävellen matka kestää parisen kuukautta riippuen tietysti kävelyvauhdista. Harva kuitenkaan kävelee tuota nimenomaista matkaa. Suurinosa kävelijöistä aloittaa matkan Pyreneitten vuoristosta, josta alkaa "Camino de Santiago". Tuo matka on noin 800 km ja sen kulkee vuosittain yli 100000 vaeltajaa. - nim.merk. Guuglaillut tässä vähän aiheesta jos lähtis käväseen Compostelassa /Tinde

    VastaaPoista
  2. Just! Ei ois huono keikka ollenkaan. Mulla yks kamu joka kavellyt jonkun osuuden, mutten varma pituudesta. Oli mullekin tuo "klassinen" osuus tutumpi, mutta Nizzassa juttelin serkkuni isan kanssa ja han ekan kerran sanoi etta reitti tosiaan lahtee Roomasta asti.. Wow. Kiinnostava kuvio kaikkineen.

    VastaaPoista

Kiva jos kommentoit!